سولفوریک اسید ( یا اسید سولفوریک ) یک اسید معدنی بسیار قوی و خورنده با فرمول مولکولی H2SO4 و وزن مولکولی 98.079 g/mol است . اسیدی است رقیق و سوز آور ، مایعی چسبناک ، بی رنگ تا اندکی زرد رنگ که در آب در تمامی غلظت ها حل می شود . گاهی اوقات در طول تولید برای هشدار دادن به افراد بابت خطرناک بودنش ، به رنگ قهوه ای تیره در آورده می شود . نام قدیمی این اسید روغن ویتریول است .

 

کاتالوگِ مواد شیمیایی مرک

 

سولفوریک اسید یک اسید دی پروتیک است که بسته به غلظت هایی که دارد ویژگی های متفاوتی از خود نشان می دهد . بر روی سایر مواد ، نظیر فلزات ، بافت های زنده یا حتی سنگ ها ، خورنده است که علت آن را به طور کلی می توان به طبیعت قوی اسیدی اش نسبت داد و اگر غلیظ باشد ، دارای ویژگی های اکسید کننده و دهیدرات کننده ی قوی است . سولفوریک اسید در غلظت بالا می تواند به دنبال تماس با آن آسیب جدی وارد کند ، چون نه تنها از طریق هیدرولیز باعث سوزش شیمیایی می شود بلکه هم چنین از طریق دهیدراسیون سبب سوختی حرارتی ثانویه می شود . اگر سولفوریک اسید بر روی چشم ها پاشیده شود می تواند باعث کوری دائمی شود و اگر خورده شود آسیب غیر قابل برگشت است . زمان حمل این اسید باید نهایت احتیاط را داشت . علاوه بر این ، این اسید آب دوست است یعنی به سهولت بخار آب را از هوا جذب می کند .

خلوص سولفوریک اسید

گرچه سولفوریک اسید با خلوص 99% را می‎ توان ساخت ولی بعد از آن هدر رفتن SO3 در نقطه ی جوش باعث می شود غلظت به 98.3 درصد کاهش یابد . خلوص 98 درصد برای نگه داری و انبار کردن بیشتر پایدار است و شکل معمول چیزی است که از آن به عنوان ” سولفوریک اسید غلیظ شده ” یاد می شود . غلظت های دیگر برای اهداف متفاوتی به کار گرفته می شوند .

کاربرد های سولفوریک اسید

سولفوریک اسید یک ماده ی شیمیایی بسیار مهم است و در واقع تولید خوب سولفوریک اسید یک کشور شاخص خوبی برای قدرت صنعتی آن است . تولید جهانی این اسید در سال 2004 در حدود 200 میلیون تن بوده به نحوی که بر اساس بخش های مختلف جغرافیایی جهان به این صورت تقسیم می شود : آسیا 35 درصد ، آمریکای شمالی ( از جمله مکزیک ) 24 درصد ، آفریقا 11 درصد ، اروپای غربی 10 درصد ، اروپای شرقی و روسیه 10 درصد ، استرالیا و اقیانوسیه 7 درصد ، آمریکای جنوبی 7 درصد . اکثریت این مقدار ( در حدود 60 درصد ) به عنوان کود ، به خصوص سوپر فسفات ها ، فسفات آمونیوم و سولفات آمونیوم ، استفاده می شود . در حدود 20 درصد در صنعت شیمی برای تولید شوینده ها ، چسب های صنعتی ، مواد رنگی و رنگرزی ، مواد دارویی ، کاتالیزرو های نفت خام ، حشره کش ها و ضد یخ ، آهار زنی کاغذ ، تصفیه ی آب به کار گرفته می شود . در حدود 6 درصد استفاده ها مرتبط با رنگ دانه ها می شود از جمله رنگ ها ، لعاب ها ، جوهر های چاپ ، رنگ کردن کاغذ و لباس و سایر استفاده ها به کاربرد های مختلفی بر می گردد نظیر تولید مواد انفجاری ، سلوفان ، پارچه های ویسکوز و استات ، چرب کننده ها ، فلزات غیر آهنی و باتری ها .

 

در بازار فروش مواد شیمیایی آزمایشگاهی سولفوریک اسید مرک از کمپانی merck آلمان و نیز سولفوریک اسید سیگما آلدریچ موجودند

 

قیمت سولفوریک اسید ؛

برای اطلاع از قیمت اسید سولفوریک می توانید درخواست خود را از طریق فرم زیر ارسال نمایید تا شرکت عرضه کنندۀ این محصول با شما تماس حاصل نمایند

◄ درخواست خرید خود را در فرم زیر برای ما ارسال کنید ►


در فرم زیر نام ، ایمیل و شماره تماس خود همراه با نام محصول مورد نظرتان را ثبت کنید تا درخواست شما را به فروشندگان و ارائه کنندگان این محصول ارسال کنیم

 

نام و نام خانوادگی شما (الزامی)

آدرس ایمیل شما (الزامی)

شماره تماس شما (الزامی)

نام محصول مورد نظرتان (الزامی)

پیام شما

دیدگاه ها بسته شده است