اسم دیگر دماسنج الکلی ، دماسنج اسپریت یا ترمومتر الکلی است و ساختاری مشابه با دماسنج جیوه ای و عملکردی همانند با آن دارد . این دماسنج در سال 1654 توسط فردی به نام فردیناندو مدیسی ابداع شد .
مشاهدۀ قیمت و مشخصات انواع دماسنج
شکل ساختاری دماسنج الکلی
دماسنج الکلی دارای یک حباب حاوی مایع آلی ، لوله ی مویینه متصل به آن و یک حباب بزرگ در بالا است . فضای بالای مایع آلی مخلوطی از نیتروژن و بخار مایع است . در رابطه با طیف دمایی که امکان کار با آن وجود دارد ، قسمت مقعر سطح مایع در لوله ی مویینه واقع شده است و با افزایش دما و انبساط حجم مایع ، سطح آن به بالای لوله ی مویینه می رسد . موقعیت سطح مایع در لوله ی مویینه شاخصی برای نشان دادن وضعیت دما محسوب می شود که با ملاحظه ی مقیاس درج شده در شیشه امکان این وجود دارد که به درجه ی آن پی برد . از مایعات آلی خالص از جمله اتانول ، تولوئن ، کروزن و استات ایزو آمیل با توجه به کارخانه ی سازنده ی دماسنج الکلی و طیف دمایی استفاده می شود . این مایع ها شفاف هستند و برای داشتن دیدی بهتر ، موادی به رنگ آبی یا قرمز به آن ها اضافه می شود . نیمی از شیشه را که لوله ی مویینه در آن قرار دارد سفید یا زرد می کنند تا زمینه ای برای قرائت آسان و دقیق دما حاصل شود .
حداکثر درجه در دماسنج الکلی نقطه ی جوش مایعی محسوب می شود که استفاده شده است . اگر اتانول به کار گرفته شده باشد حداکثر دما 78 درجه ی سلسیوس و حداقل -117 درجه ی سلسیوس خواهد بود و مناسب برای اندازه گرفتن دمای بدن و هم چنین دمای روز و شب است . در دماسنج الکلی اتانول استفاده می شود ، به علت قیمت کم آن و در صورت شکستن خطر کمتری شکل می گیرد .
مشاهدۀ قیمت و مشخصات انواع دماسنج
قیمت دماسنج الکلی
برای اطلاع از قیمت ترمومتر الکلی می توانید درخواست خود را از طریق فرم زیر ارسال نمایید تا شرکت عرضه کنندۀ این محصول با شما تماس حاصل نمایند
◄ درخواست خرید خود را در فرم زیر برای ما ارسال کنید ►