ارائه دهندگان این محصول
تلفن همراه مسئول فروش
09196787718
تلفن دفتر فروش
44297292
شرکت پـارسـا
رنگ لعابی به تمامی رنگ هایی گفته می شود که پس از استفاده روی سطوح دارای شفافیت و حالت لعاب گونه هستند لُعاب باعث تولید فاز شیشه میشود ؛ اما دقیقاً نمیتوان گفت که علت شیشهای بودن لعاب چیست ؛ زیرا در علم مهندسی سرامیک، شیشه به مادهای گفته میشود که SiO۲ دارد؛ در حالی که لعاب این ماده را ندارد. شیشههای سودالایم را میتوان از لحاظ ساختاری با تقریب خوبی به لعاب شبیه دانست؛ اما دقیقاً لعاب سودالایم است.
رنگ لعاب سفال
رنگ و لعاب در واقع همان پوشش درخشان و شفاف موجود بر روی سفال است، که زیبایی و درخشندگی بی نظیر را به سفال می بخشد.
استفاده از رنگ و لعاب در سفالگری علاوه بر ایجاد جذابیت و زیبایی، سبب افزایش استحکام و دوام سفال می گردد.
و دارای انواع مختلفی از جمله براق یا مات، شفاف یا کدر، صاف و یا حتی بافت دار می باشد.
نوع رنگ و لعاب بستگی به نوع فرمول آن و مواد تشکیل دهنده آن دارد،
به همین دلیل با ترکیب مواد تشکیل دهنده لعاب به میزان های متفاوت، می توانید رنگ و لعاب جدیدی را ابداع نمایید.
لعاب معمولا ماده چسبنده ای نیست، اما تماس آن با سفال سبب نفوذ آن در خاک رس می گردد،
و زمانی که در درجه حرارت معینی قرار می گیرد به خوبی بر روی سفال نهادینه می گردد.
البته وجود هر گونه ناخاصی و یا آلودگی نظیر گرد و غبار و یا نفت در ماده تشکیل دهنده رنگ و لعاب سبب می گردد،
لعاب از روی سفال بلند شود،و یا سبب لغزیدن آن بر روی سفال می گردد.
ایجاد ترک و یا سوزن سوزن شدن در رنگ و لعاب استفاده شده در سفال
به دلیل آزاد شدن بیش از حد گاز درون مایع رنگ و لعاب می باشد.
بنابراین در هنگام لعابکاری سفال باید گرد و غبار را از سطح آن پاک کرده و آن را با یک اسفنج کاملا تمیز نمایید.
و برای این کار از یک دستکش مناسب استفاده نمایید؛
زیرا حتی تماس روغن های بدن با سطح سفال موجب جدا شدن لعاب از سطح سفال می گردد.
رنگ و لعاب در واقع یک لایه غیر قابل نفوذ و پوششی شفاف را بر روی ظروف سفالی ایجاد می کند.
استفاده از لعاب سبب استحکام و زیبایی بیشتر رنگ در ظروف سفالی می گردد .
از رنگ و لعاب برای ایجاد جلا و زیبایی بخشیدن به ظروف سفالی استفاده می شود
و علاوه بر آن به عنوان ماده ای ضد آب نیز کاربرد دارد.
سوالات مهم در خرید لعاب
لعاب کوره ای چیست
این رنگ های لعابی که برای تثبیت رنگ و شفافیت به قرار گرفتن در دمای بالا در کوره نیاز دارند لعاب کوره ای نامیده می شوند
لعاب ترانس یا لعاب mt60 چیست
لعاب mt60 یا همان لعاب بی رنگ که در اصلاح عامه به فرد و یا ترانس معروف شده است، یک شبه لعاب می باشد که در صورتی که بر روی سفال یا سرامیک لعاب شود به صورت یک لعاب بی رنگ سطح سفال را می پوشاند و یک لعاب شفاف و شیشه ای مانند ایجاد می کند و بی آنکه رنگی داشته باشد و تنها رنگ بدنه سفال و یا سرامیک را نشان می دهد. ترانس از آسیاب کردن و خرد کرد شیشه به وجود می آید.
لعاب قلیایی چیست
برای تهیه مادهای که شیشه قلیایی نامیده میشود، از خاکستر بوتهٔ گیاهی که «اشنون» (= اشنو) نام دارد و در شورهزارها میروید استفاده میکنند.
این بوتهها را ابتدا باید سوزاند به طوری که شعلهور نشود، در غیر اینصورت خواص خود را از دست میدهد. خاکستر این گیاه به صورت مادهای مذاب است و پس از سردشدن به صورت سنگ سیاهی در میآید که میبایست نرم و خرد شود. بعد آن را با پودر سیلیس به نسبت پنجاهپنجاه مخلوط کرده و به مدت تقریبی ۶ ساعت در ۱۲۰۰ درجه سانتیگراد حرارت میدهند.
اکثر ظروف لعابدار سفالی و سرامیکی ایران در قرون گذشته با بهرهگیری از لعاب قلیایی پوشش داده شده است. هرچند که استفاده از این لعاب، تقریباً منسوخ شده است، ولی ذکر طرز تهیه آن ضروری به نظر میرسد.
موادی که برای تهیه لعاب قلیایی به کار میرود، عبارت است از:
۶۰ ٪ شیشهٔ قلیایی ۲۵٪ سیلیس خام ۱۵٪ بلور یا شیشه خرده
این لعاب مناسب برای لعابکاری بر روی سفال و دیگر اشیا می باشد و با مخلوطی از شیشه قلیایی ، سیلیس خام ، شیشه های خورده و حرارت دیده ، تهیه می شود . ماده قلیایی در این ترکیب را از خاکستر نوعی گیاه به دست می آورند که به گیاه اشنون معروف است .
اشنون گیاهی بوته ای است که در شوره زار می روید که از نیم سوز شده گیاه خاکستر تهیه کرده و پس از سرد شدن به رنگ سیاه در می آید . همه این مواد و ترکیب در اثر حرارت و یا مقدار درصد مناسبی با هم ترکیب می شوند و با آب در آسیاب های مخصوصی چرخ شده و به صورت نوعی ماده لزج و بی رنگی در می آیند .
این مایع بی رنگ همان لعاب است که در لعابکاری قلیایی از آن استفاده می شود و می توان به رنگ دلخواه نیز آن را مزین کرد.
لعاب سرد چیست
رنگ لعاب سرد همانند رنگ های کوره ای براق و لعابی و زد خش هستند، مانند مینا کاری. ولی احتیاجی به کوره ندارد.
لعاب سرد نوعی از رنگ های سرامیکی هستند که برای رنگ آمیزی سطوح مختلف استفاده می شوند و سطح رنگ آمیزی شده با این رنگ ها کیفیتی همچون سرامیک های کوره ای را دارد و سطحی کاملا براق و صاف ایجاد می کند.
این رنگ ها روی سطوح سرامیک ، چینی ، سفال ، شیشه و فلز قابل استفاده هستند و قدرت پوشانندگی بالایی دارند و بعد از رنگ امیزی تثبیت می شوند و نیازی به پخت در کوره ندارند. رقیق کننده و حلال رنگ های سرامیکی الکل های صنعتی و تینر هستند. برای نقاشی آبستره و ایجاد جلوه ابر و باد بسیار مناسب هستند. و از رنگ های سرامیکی در انواع هنر نقاشی دکوراتیو ، پتینه ، دکوپاژ ، کهنه کاری و غیره می توان استفاده کرد.
انواع لعاب
از مهم ترین انواع لعاب ها می توان به موارد زیر اشاره کرد :
لعاب قلع
که همان لعاب سفید مات می باشد که برای اولین بار در ایران باستان و هم چنین در سفالگری اسلامی مورد استفاده قرار گرفت.
لعاب سربی
برای تهیه لعاب سربی از مواد زیر استفاده میشود:
٪۴0 اکسید سرب ۴۰٪ بلور ۲۰٪ سیلیس خام
برای تهیه اکسید سرب که سفالگران آن را پختن سرب نیز مینامند، سرب را در ظرف نسبتاً کم عمقی حرارت داده با میله ای به هم میزنند تا پس از مدتی به پودری نرم که همان اکسید سرب است تبدیل شود.
سپس اکسید سرب را همراه با بلور و سیلیس خام و آب میسایند تا به صورت دوغاب در آید. این دوغاب چنانچه در مورد لعاب قلیایی ذکر شد لعاب بیرنگی است که همراه با اکسیدهای فلزات مختلف، رنگهای گوناگون را به وجود میآورد.
لعاب سربی براق و شفاف می باشد و به دمای 800 درجه سانتی گراد نیاز دارد و در سفالگری از آن استفاده می شود.
لعاب خاکستر
در شرق آسیا کاربرد دارد و از چوب یا گیاه زبان گنجشک که شامل پتاس و آهک می باشد، آن را تهیه می کنند.
لعاب فریت
از آنجا که گروهی از اکسیدهای موجود در لعاب قرار دارد یا به علت حلالیت در آب جذب بدنه میشوند، ابتدا باید مواد اولیهٔ تشکیل دهندهٔ لعاب مانند دولومیت، براکسکربنات دوسود و… را پخت تا ترکیب بهتری به دست آید.
به این ترکیب پختهشده «فریت» گفته میشود. فریتها، موادی است که ابتدا ذوب و به یکباره سرد میشوند تا بر اثر شوک حرارتی ایجاد شده ذرات لعاب به تکههای شیشهای تبدیل شود. با افزودن اکسیدهای رنگکننده، لعاب فریت به رنگهای گوناگون در میآید.
لعاب مات
اختلاف لعاب مات ، با لعاب های شفاف و کدر، در وجود ذرات کریستالی منظم ریزی است که به هنگام سردشدن در سطح لعابها پدید میآید. این کریستالها، کار انکسار شعاعهای نور را بر عهده دارد. گفتنی است که سطح این لعابها زبر و مات است و نسبت به نوع و تعداد و اندازه این کریستالها، مقدار زبری و مات بودن لعاب متفاوت است.
لعاب فلدسپات
یکی دیگر از انواع لعاب است که از آن برای تزیین ظروف غذاخوری استفاده می شود و در مناطق مختلف آسیا کاربرد دارد.این نوع لعابها، حالتی براق داشته و شفاف است. نور تابیدهشده براین نوع لعابها هم از سطح لعاب منعکس میشود و هم از لعاب عبور میکند و بدنه در زیر لعاب دیده میشود.
لعاب کدر ( لعاب اپک )
با وجود اینکه این نوع لعابها دارای سطح درخشانی است، اما نور نادر به عبور از این لعابها نیست و لذا از سطح لعاب منعکس شده و بدنه از زیر لعاب دیده نمیشود.
انواع لعاب بر اساس دمای پخت
در این تقسیم بندی دمای ذوب مورد توجه است که از این روی این تقسیم بندی لعاب ها را به گروه های زیر تقسیم کرده است
لعاب معرق
که دمای ذوبی در محدوده ی 780-880 درجه سانتیگراد دارند این نوع لعاب ها دارای سختی کم، نرمی زیاد و مقاومت به خوردگی و انحلال بالا دارند.
لعاب اپک
با دمای ذوب بین 1050-1150 درجه سانتیگراد لعاب هایی هستند که بر روی قطعات سرامیک زده می شوند. که این لعاب ها به خاطر کریستالیزه شدنشان، دارای پوشانندگی مناسب و ضریب شکست بالا هستند.
لعاب ترانسپارنت
با محدوده ی ذوبی 980-1100 درجه سانتیگراد این خاصیت هنگامی به وجود می آید که نور به راحتی از جسم عبور کند. درمواد ترانسپارنت ضریب شکست خیلی پایین است. این خاصیت یکی از ویژگی های مهم و ذاتی مواد سرامیکی است.
لعاب های ترانسپارنت لعاب هایی هستند که نور براحتی از آنها عبور می کند. این لعاب ها برای بدنه های 100 درصد سفید و بدون رنگ مفید است زیرا کلیه ی عیوب بدنه از روی سطح لعاب نمایان است. امروزه استفاده از لعاب های ترانسپارنت در کشورهای پیشرفته فراموش شده اس
لعاب مات
با دمای ذوب بین 1050 تا 1200 درجه سانتیگراد این گروه از لعاب ها دارای مقاوت بالایی در برابر عوامل شیمیایی هستند. سختی این لعاب ها نیز بالاست. در ترکیب این لعاب ها اکسید زیرکونیوم (zro2) و اکسید آلومینیوم استفاده می شود. البته اکسید روی نیز در حدود 1 تا 2 درصد به آنها اضافه می شود.
لعاب پرسلانی
با دمای ذوب 1150 تا 1250 درجه سانتیگراد
انواع رنگ لعاب
لعاب رنگی
برای رنگ آبی از اکسید مس (Cu2O)، برای رنگ زرد از اکسید آهن (FeO) و برای رنگ سبز از اکسید کروم (Cr2O3)، برای رنگ زرد از کرومات سرب و برای رنگ ارغوانی از ارغوانی کاسیوس استفاده میشود.
لعاب بی رنگ
این نوع لعاب که برای پوشش سطح چینیهای بدلی ظریف به کار میرود، بی رنگ و شفاف است و از مخلوط کلسیم و سیلیس و خاک چینی سفید تهیه میشود.
لعاب کدر
این نوع لعاب که برای پوشش چینیهای بدلی معمولی به کار میرود، از مخلوط SnO2 , PbO , SiO2 , Pb3O۴، نمک و کربنات سدیم تهیه میشود که آن را پس از ذوب کردن، سرد کردن و پودر کردن، در آب به صورت حمام شیر در میآورند و شیء لعاب دادنی را در آن غوطهور میکنند.
قیمت قیمت پودر لعاب
برای خرید یا اطلاع از قیمت قیمت رنگ لعاب پودری می توانید در فرم زیر درخواست خود را با جزئیات ارسال نمایید تا شرکت عرضه کنندۀ این محصول با شما تماس حاصل نمایند
◄ درخواست خرید خود را در فرم زیر برای ما ارسال کنید ►