عملکرد یک پمپ تزریق ( دوزینگ پمپ ) ، تزریق مایعات ، دارو یا مواد مغذی درون سیستم گردش خون بیمار می باشد . اغلب اوقات تزریق به شکل درون وریدی صورت می گیرد با آن که تزریق های شریانی ، زیر جلدی و اپیدورال نیز معمولا استفاده می شوند . پمپ تزریق قادر به استفاده از مایعات به شکل های مختلف می باشد که اگر به صورت دستی یا به وسیله ی پرستاران انجام شوند غیر قابل اطمینان و هزینه بر خواهند بود .
به عنوان نمونه ، آن ها قادر به این هستند که تا 0.1 mL در هر ساعت تزریق کنند ( کوچکتر از یک قطره ) . به این علت که این پمپ ها فشار کاملا بالا ولی کنترل شده ای شکل می دهند ، آن ها قادر به این هستند که مقادیر کنترل شده ای از مایعات را به صورت زیر پوستی یا اپیدورالی ( درست زیر سطح سیستم عصبی مرکزی – یک بی هوشی موضعی بسیار محبوب ستون فقرات برای به دنیا آوردن کودک ) تزریق کنند .
شکل های مختلف پمپ تزریق
پمپ های تزریق بر دو نوع اصلی می باشند
پمپ تزریق حجم بالا که قادر به تزریق حلال های مغذی ، که برای تغذیه ی یک بیمار کافی می باشند ، هستند . پمپ تزریق (دوزینگ پمپ) حجم کوچک که به منظور تزریق هورمون ها ، همانند انسولین ، یا سایر دارو ها نظیر مخدر ها استفاده می شوند . پمپ هایی که در این دسته ها قرار می گیرند طراحی پرتابلی خواهند داشت ، در حالی که طراحی دیگر پمپ ها به شکلی است که در یک بیمارستان استفاده شوند ، و سیستم های ویژه ای برای به کارگیری در میدان جنگ نیز به چشم می خورند .
پمپ های حجم بالا شکلی از پمپ پربستالتیک را به کار می گیرند . آن ها از غلتک های کنترل شده توسط کامپیوتر استفاده می کنند که یک لوله ی لاستیکی – سیلیکونی را که از درون آن دارو در جریان است را تحت فشار قرار می دهند .
پمپ های حجم کوچک متداولی که وجود دارند از موتور کنترل شده توسط کامپیوتر استفاده می کنند که یک پیچ را می چرخاند که شناور ( plunger ) را روی یک سرنگ هل می دهد .
نوع کلاسیک استفاده از پمپ تزریق (دوزینگ پمپ) در حوزه ی پزشکی عبارت از قرار دادن یک ابزار اندازه گیری فشار خون اطراف یک کیسه مایع می شود . فشار روی کیسه سبب شروع فشار تزریقی می شود . بر روی صفحه ی مدرج ابزار اندازه گیری فشار خون می توان این فشار را خواند . مشکل این است که این جریان به شکل بارزی با فشار خون ( یا وزن ) بیمار متغیر می باشد ، و فشار لازم با مسیر به کار گیری ابزار متغیر می باشد و به شکل بالقوه اگر توسط فردی که در این زمینه تخصص لازم را ندارد استفاده شود سبب بروز خطر می شود .
تعدادی از کوچک ترین پمپ های تزریقی (دوزینگ پمپ) نیروی اسمزی را به کار می گیرند . اساسا ، یک کیسه از محلول نمکی آب را توسط یک غشاء جذب کرده و سبب متورم شدن آن می شود . این کیسه دارو را به خارج می فشارد . مقدار دقیقا به وسیله ی غلظت های نمکی و حجم پمپ کنترل می شود . پمپ های اسمزی معمولا با یک سرنگ دوباره باردار می شوند .
پمپ تزریق (دوزینگ پمپ) نیرو گرفته با فنر گردش در جهت ساعت تولید شده اند و اغلب اوقات در کار های دامپزشکی و برای پمپ تزریق حجم کوچک متحرک استفاده می شوند . معمولا آن ها دارای یک فنر برای نیرو دادن به عمل تزریق ، و یک فنر دیگر برای زنگ هشدار هنگامی که تزریق کامل می شود ، می باشند .
در میدان های جنگ اغلب اوقات نیاز به مقادیر زیادی از تزریق سرم مایع ، با توجه به تغییر مشخص فشار های خون و شرایط بیمار می باشد . پمپ تزریق (دوزینگ پمپ) تخصصی برای این کار طراحی شده است ، گرچه گسترش آن صورت نگرفته است .
تعداد زیادی از پمپ تزریقی ( دوزینگ پمپ ) به وسیله ی یک سیستم جا سازی شده ی کوچک کنترل می شوند . طراحی آن ها با دقت خاصی انجام شده است تا هیچ نوع سیگنالی سبب شکست سیستم که ممکن است آسیب رسان به بیمار باشد ، نشود .
قیمت پمپ تزریق
برای اطلاع از قیمت دوزینگ پمپ می توانید درخواست خود را از طریق فرم زیر ارسال نمایید تا شرکت عرضه کنندۀ این محصول با شما تماس حاصل نمایند
◄ درخواست خرید خود را در فرم زیر برای ما ارسال کنید ►