دستگاه اتوکلاو Autoclave یکی از دستگاه های آزمایشگاهی است که با استفاده از حرارت بخار آب تحت فشار برای استریل کردن محیط های کشت ، محلول ها ، پسماندهای آلوده و مواد خشک مورد استفاده قرار می گیرد . در قرن نوزدهم میلادی برای اولین بار اتوکلاو های بخار برای استریل کردن مایعات بکار گرفته شد ولی با پیشرفت علم و تکنولوژی ، در حال حاضر از این دستگاه برای موارد فوق الذکر استفاده می شود. این دستگاه را می توان در خانواده ی دستگاه بن ماری قرار دارد که وظیفه گرمایشی را به نوع های متفاوت بر عهده دارند.

 

مشاهدۀ قیمت و مشخصات تجهیزات اندازه گیری

 

مشاهدۀ قیمت و مشخصات تجهیزات آزمایشگاه طبی

 

نحوه نگه داری از دستگاه اتوکلاو

  • به طور روزانه صفحه کف دستگاه اتوکلاو را از سوراخ آب گذر اتاقک جدا نموده و کاملاً تمیز کنید . لوازم فرعی مثل طبقات ،Rack و سینی ها با آب صابون بشویید . درپوش چاهک ( Screen plug ) را تمیز کنید . قبل از کار ، سطح آب ژنراتور را کنترل کنید . نمایشگر ثبت حرارت و فشار را امتحان نمایید.
  • به طور هفتگی آب گذر و درزها را تمیز کنید . سوپاپ اطمینان را بررسی کنید.
  • به طور ماهانه قالب ثبت کننده یا نمایشگر ( Recorder Pan ) را تمیز کنید . هرماه آب را تمیز نموده و تعویض کنید.
  • در صورت نیاز ( حداقل هر سه ماه ) داخل و خارج دستگاه را تمیز کنید . قسمت بیرونی آب گذر را ( که آب زاید از آنجا خارج می شود ) تمیز کنید . لاستیک دور درب دستگاه اتوکلاو را بررسی و در صورت نیاز تعویض نمایید.
  • هر شش ماه نگه داری ، معاینه و بازرسی تکنیکی دستگاه توسط شرکت پشتیبان انجام پذیرد . مشکلات پیش آمده در زمان کار با دستگاه اتوکلاو و راه حل آنها در جدول داده شده است.
    برای اطلاعات بیشتر به راهنمای دستگاه مراجعه و یا با شرکت پشتیبان تماس حاصل کنید.

کنترل کیفیت دستگاه اتوکلاو

برای هر بار استفاده از چسب اتوکلاو و نشانگر ( اندیکاتور ) شیمیایی استفاده کرد . جهت این منظور از دو نوع نشانگر شیمیایی استفاده می شود که عبارتند از:
نوار TST (Time,Steam & Temperature )
که بر سه عامل زمان ، بخار و دما نظارت می کند.
بر چسب Steri-Record
امکان ثبت تاریخ سترون سازی ، نام فرد سترون کننده و نام محیط کشت بر روی این برچسب وجود دارد . برای ثبت نام محیط کشت از علایم اختصاری و برای ثبت نام فرد سترون کننده از شماره استفاده می شود . استفاده از این برچسب به هیچ وجه جایگزین استفاده از نوار TST نمی باشد.
به طور هفتگی بر حسب روزهای کاری استفاده از دستگاه اتوکلاو باید از اندیکاتور بیولوژیک شامل نوار اسپوردار یا ویال باسیلوس استئاتروفیلوس استفاده و صحت دماسنج را کنترل نمود . باید فشار لازم ( حدود 5/1 بار ) و همچنین دمای مطلوب در هر بار استفاده مد نظر قرار گیرد.
نکته مهم : چسب اتوکلاو به هیچ وجه جهت کنترل کیفی کاربرد نداشته و فقط نشانه ای است از اینکه آیا بسته مورد نظر داخل دستگاه قرار گرفته است یا خیر .
کالیبراسیون طبق دستورالعمل دستگاه انجام می گیرد.

ایمنی در کار با دستگاه اتوکلاو

  • حتماً از دستکش مقاوم به حرارت و محافظ چشم استفده نمایید . بعد از آنکه فشار اتاقک دستگاه اتوکلاو به صفر رسید و دما تا حدود 60 درجه سانتی گراد پایین آمد ، کنار دستگاه اتوکلاو ( و نه در جلوی درب آن ) ایستاده و درب آن را به آرامی باز کنید . 20 دقیقه منتظر بمانید تا ظروف کمی خنک شوند . مواد را به آرامی حمل کنید تا از تراوش مایع داغ درون ظروف به بیرون جلوگیری شود.
  • هیچ گاه در هنگام روشن بودن دستگاه اقدام به بارگذاری یا خارج نمودن وسایل ننموده ، همیشه ابتدا دستگاه را خاموش و سپس اقدام به گذاردن و یا برداشتن وسایل کنید.
  • هیچ گاه در هنگام روشن بودن دستگاه و اتصال آن به پریز برق اقدام به تمیز نمودن دستگاه نکنید . در صورت سهل انگاری و ریختن آب یا مواد مشابه بر روی تابلوی برق ( در اتوکلاو های برقی ) دستگاه را فوراٌ از پریز برق جدا نموده ، سپس اقدام به خشک کردن روی تابلو و بعد آن را بدون استفاده رها کنید تا مواد ریخته شده کاملاً خشک گردند .
  • هیچ گاه پیچ های محکم کننده درب را در هنگام کار با دستگاه شل یا سفت ننمایید .

 

قیمت اتوکلاو آزمایشگاهی

برای اطلاع از قیمت اتوکلاو آزمایشگاهی می توانید در فرم زیر درخواست خود را با جزئیات ارسال نمایید تا شرکت عرضه کنندۀ این محصول با شما تماس حاصل نمایند

◄ درخواست خرید خود را در فرم زیر برای ما ارسال کنید ►


در فرم زیر نام ، ایمیل و شماره تماس خود همراه با نام محصول مورد نظرتان را ثبت کنید تا درخواست شما را به فروشندگان و ارائه کنندگان این محصول ارسال کنیم

 

نام و نام خانوادگی شما (الزامی)

آدرس ایمیل شما (الزامی)

شماره تماس شما (الزامی)

نام محصول مورد نظرتان (الزامی)

پیام شما

دیدگاه ها بسته شده است